Ось уже другий тиждень поспіль ГО „Інститут розвитку регіональної преси“ (ІРРП), за підтримки Проекту У-Медіа, проводить цикли тренінгів із реформи децентралізації для журналістів регіональних мас-медіа. Географія проведення тренінгів – уся територія України. Загалом для участі в тренінгах подали заявки більше ста журналістів із усіх українських регіонів.

 Сьогодні вже пройшли перші модулі з циклів на тему “Місцеві бюджети для журналістів” у Вінниці та Івано-Франківську, а розпочався- у Черкасах.

 Мета циклу тренінгів загалом просвітницька: поліпшити знання та навички сучасних журналістів  у галузі покриття територіальних змін, створення нових громад, обов’язків місцевих рад та адміністрації, а також моніторингу й контролю за місцевими бюджетами.

Тренінги циклів проводять троє знаних експертів у галузі децентралізації: старший викладач Могилянської школи журналістики Олексій Набожняк, фахівець із відкритих даних і бюджетної прозорості Марія Лойцкер, автор та розробник навчальних програм для журналістів Олег Гант.

Програма циклів включає в себе необхідні базові знання про реформу децентралізації, а також про сучасні інструменти моніторингу місцевих бюджетів: загальні принципи децентралізації, доходи та видатки місцевих бюджетів, способи польового аналізу бюджету тощо.

Просто зараз журналісти з усіх куточків України навчаються правильно збирати, аналізувати та оприлюднювати важливу для суспільства інформацію, враховуючи сучасні реалії та особливості законодавства. Цикл тренінгів включає в себе практичну роботу з представниками мас-медіа – успішні приклади, використання соцмереж, форми та інструменти просування інформаційного продукту.

Наразі це тільки початок. На черзі – інші міста України. Стежте за нашими новинами.

 

Loading

Для отримання юридичної допомоги
заповніть анкету

    П.І.Б.*

    Організація

    E-mail*

    Телефон

    Деталі звернення

    Яка юридична допомога вам потрібна? *

    Юридична консультаціяДопублікаційна експертизаПравовий захист у судіСкладання інформаційного запиту

    Завантажте документи/файли

    * - обов'язкові поля

    ×














    ×