30 вересня 2015р. Інститут розвитку регіональної преси (ІРРП) оприлюднив рейтинг відкритості 47 офіційних веб-сайтів судів вищого та апеляційного рівня.

Моніторинг відкритості веб-сайтів судів України проводиться вперше та включає оцінювання за 111 змістовними та 48 технічними параметрами. Змістовні параметри передбачають оцінювання на повноту, актуальність та навігаційну доступність інформації, а технічні параметри демонструють наявність або відсутність певної технічної можливості. Для дослідження було обрано всі суди апеляційної ланки та вищі суди – Конституційний Суд України, Верховний Суд України,Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ, ВГСУ Вищий господарський суд України, Вищий адміністративний суд України.

Мета дослідження – визначити, наскільки веб-сайти судів відповідають вимогам Закону України «Про доступ до публічної інформації» та як зручно користуватися інформацією та електронними сервісами на сайтах судів.

«Ми прагнемо, щоб офіційні веб-сайти судів не лише були ефективним засобом інформування інформування про своє місцезнаходження, реквізити для сплати судового збору, але і дозволяли прослідкувати результати судових справ, дізнатися інформацію про витрачання коштів та скористатися електронними сервісами», — сказала керівник проекту ІРРП, медіа-юрист Людмила Панкратова. — Наша мета — допомогти судовим органам створити такі офіційні веб-ресурси, які будуть містити максимум публічної інформації, що сприятиме відновленню довіри громадян до судів».

Більше фото на нашій сторінці у Facebook

Loading

Для отримання юридичної допомоги
заповніть анкету

    П.І.Б.*

    Організація

    E-mail*

    Телефон

    Деталі звернення

    Яка юридична допомога вам потрібна? *

    Юридична консультаціяДопублікаційна експертизаПравовий захист у судіСкладання інформаційного запиту

    Завантажте документи/файли

    * - обов'язкові поля

    ×














    ×